INEX - Klokker i Skandinavisk design

INEX - Klokker i Skandinavisk design

Visste du at klokkene fra Inex er skandinavisk design med lange tradisjoner?
Dato: 19.08.2015  Tekst: Cecilie Sæther  Foto: Joon Brandt
INEX klokker i Skandinavia
Med en fartstid i Norge på over 60 år er Inex et av Skandinavias desidert mest solgte klokkemerker. Merket oppsto som et resultat av et samarbeid mellom Norge, Sverige og Danmark hvor man ønsket å skape et klokkemerke med nordiske røtter og høy standard. Ved hjelp av samarbeid, ny funksjonalitet og fokus på kvalitet så den første Inex klokken dagens lys i 1952.
tm76189d-zi
«Nordmenn har en spesiell forkjærlighet for solide materialer og spesielt børstet stål kombinert med det polerte. Klokkene skal tåle daglig bruk og hardt arbeid. Vi tror dette er noe av hovedgrunnen til at Inex har solgt så godt her i Skandinavia,» sier Finn Hammerstad, som er innkjøpssjef og sjefsdesigner hos Frithjof E. Rasmussen.

Kolleksjonen til Inex er bred, fra funksjonelle og tidløse modeller til klassiske og vakre ur i god kvalitet.  Hovedfokuset har hele veien ligget på «value for money» - man får det man betaler for.
Inex følger de langsiktige trendene uten å være ekstrem. Klokkene fremheves ved enkle linjer og lekkert design til en fornuftig pris. Budskapet bak merket er basert på klokken som er med deg hele veien – fra gammel til ung – og som holder kvaliteten over tid.

"Inex skal være for alle og skal gi en god følelse av kjøpe noe som føles som hjemme", avslutter Hammerstad.
Skandinavisk design
Som en inspirasjon fra funksjonalismen, oppsto begrepet skandinavisk design i 1950-årene. Stilen har en mykere linjeføring og karakteriserer datidens stilfølelse og kunsterideal. Stikkord for retningen har vært naturlige farger i lys nordisk stil og beskjedne dimensjoner

Stilretningen ble først et begrep under en utstilling i USA for nordisk design og er fortsatt et begrep som legger grunnlaget for et internasjonalt omdømme. Kjennetegn man gjerne ser etter er enkelhet og ærlighet både gjennom materialbruk og design. 
ow69463dr-hi
Det som blir presentert er sjelden noe annet enn det det faktisk er. Stilen forankres i lokal kultur og skaper en hjemlig og kjønnsnøytral atmosfære.

De siste årene har også stilretningen preget det norske motebildet i større grad, både på klær og tilbehør.
Del på Facebook:
fullsizerender (4)
Cecilie Sæther
Markedssjef
98 63 38 37
Justice League - Limited Edition klokker
POLICE har designet en limited edition klokke for superhelt fans verden over.
Henry London-klokkene er som skapt for personlig gravering!
Henry London personlig gravering
TRIWA oppdaterer sin bestselger!
Triwa oppdaterer Smoky Nevil
Om oss
Frithjof E. Rasmussen AS er en av landets ledende leverandører av klokker. Med 70 års erfaring, kan vi tilby et bredt spekter av spennende merker og produkter, både for ham og henne. Alt fra klassisk og tidløst, til moderne, innovativt og unikt. Vi har klokker og ur for de fleste.
KONTAKT OSS
Frithjof E. Rasmussen
Brobekkveien 38
0598 Oslo
Telefon: 22 88 91 20
Epost: feras@feras.no
finn oss
Vi er tilstede på sosiale medier som Facebook, Instagram og Youtube hvor vi viser inspirasjon og klokkenyheter. Følg oss gjerne i disse kanalene og få med deg siste nytt i klokkeverdenen.
Motta nyhetsbrev
Søk på våre sider