Lommeurets renessanse

Lommeurets renessanse

Visste du at den lille lommen på jeans er laget for å ha plass til en klokke? Utover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer.
Dato: 11.02.2015  Tekst: Cecilie Sæther  Foto: Shutterstock
shutterstock 48805249
kh26119dr-lr
Visste du at lommeuret har en historie som går helt tilbake til 1510?

Det antikke uret var spesielt populært på 1800-tallet til datidens ekstravagante herremote. Lommeuret var i lang tid en gentlemanns fremste tilbehør, før det på 1900-tallet sakte men sikkert ble erstattet av dagens armbåndsur.

(Lommeur veil. 1998,- Foto: Spicas)

kh26301c-haUtover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer. Med ny produksjon av filmen The Great Gatsby og filmene om Sherlock Holmes er lommeuret definitivt tilbake i manesjen.

(Lommeur i stål veil. 1198,- Foto: Spicas)
 
I dagens trendbilde benyttes lommeuret som et moteriktig tilbehør på samme linje som smykker. Visste du for eksempel at den lille lommen på tradisjonelle jeans er laget for å ha plass til en klokke?

Tradisjonelt sett skal uret bæres i lommen foran på herrevesten. Klokken klipses på i et av vestens knappehull. Alternativt kan lommeuret bæres i innerlommen på jakken.

kh26117c-lrkh26118dr-hrkh26313s-za

(Venstre: Lommeur i sølv veil. 2490,- Midten: Rosé veil. 1498,- Høyre: IP Black veil. 1498,- Foto: Spicas)
Dagens lommeur finnes mange utgaver. Det aller nyeste på markedet er lommeur i rosegull med lengre lenke. Klassikeren i stål eller sølv er fortsatt populær og mange har også funnet frem lommeuret fra tidligere generasjoner og benytter dette til bunad eller festdrakt. Klokkene finnes i flere ulike prisklasser og er absolutt noe ekstra som de fleste har råd til. Kanskje finner du et lommeur som har gått i arv i familien?
 
Lommeuret finnes hos de fleste urmakere og flere gullsmeder over hele landet.

"Unnskyld meg sir, har du tid?"
Uttrykket har aldri passet bedre enn til et lommeur..
Lommeur
Del på Facebook:
fullsizerender (4)
Cecilie Sæther
Markedssjef
98 63 38 37
Test av CITIZEN Bluetooth
Vi har latt en av våre kunder teste den mye omtalte Citizen Bluetooth klokken. Les hva Jørgen synes etter å ha prøvd den en ukes tid..
Justice League - Limited Edition klokker
POLICE har designet en limited edition klokke for superhelt fans verden over.
6 tips for å velge riktig klokke til barn
Å lære seg klokken er noe av det viktigste barn lærer i ung alder. Her får du beste tipsene for å velge klokke til barna.
Om oss
Frithjof E. Rasmussen AS er en av landets ledende leverandører av klokker. Med 70 års erfaring, kan vi tilby et bredt spekter av spennende merker og produkter, både for ham og henne. Alt fra klassisk og tidløst, til moderne, innovativt og unikt. Vi har klokker og ur for de fleste.
KONTAKT OSS
Frithjof E. Rasmussen
Brobekkveien 38
0598 Oslo
Telefon: 22 88 91 20
Epost: feras@feras.no
finn oss
Vi er tilstede på sosiale medier som Facebook, Instagram og Youtube hvor vi viser inspirasjon og klokkenyheter. Følg oss gjerne i disse kanalene og få med deg siste nytt i klokkeverdenen.
Motta nyhetsbrev
Søk på våre sider