Opptatt av en grønnere hverdag?

Opptatt av en grønnere hverdag?

35 % av alle solgte el-biler i 2014 havnet i Norge. Vi er klare for en grønn hverdag. Verdens største klokkeprodusent, Citizen, har i flere år laget ur som er drevet av lys. Den grønne fordelen gjør klokkebatteriet overflødig.
Dato: 09.04.2015  Tekst: Cecilie Sæther  Foto: Shutterstock
citizenmiljo
uten-navn-3Nordmenn blir mer og mer opptatt av en grønn hverdag og miljø. Ekspertene uttaler at morgendagens vinnere har fokus rettet mot energieffektivitet og miljøvennlige løsninger.

(Foto: illustrasjon)​
ci ca4037-01w
Stadig flere tar et aktivt standpunkt i måten de kjøper, bruker og lever på, og velger de miljøvennlige alternativene. Disse små hverdagslige handlingene kan kanskje synes små i den store sammenhengen. Men til sammen kan det utgjøre den store forskjellen.

(Foto: Citizen klokke)

Miljøargumentet har også gjort seg gjeldende i klokkebransjen. Verdens største klokkeprodusent, Citizen, har i flere år laget ur som er drevet av lys. Den grønne fordelen gjør klokkebatteriet overflødig. Eiere av en Citizen klokke vil aldri måtte skifte batteri igjen.
cornelia
Energien som driver Eco-Drive urene blir mottatt av en silisium lyscelle som omformer bade naturlig og kunstig lys. Den produserte strømmen lagres i en oppladbar celle som fungerer som urets energikilde. Denne unike teknologien sørger for at alle Eco-Drive urene har en gangreserve på opp til 180 dager. Egenskapen har ikke bare økonomiske og miljøvennlige fordeler, men sikrer også klokken mot skader som kan oppstå ved et batteriskift.

(Stylist Cornelia Brunasso velger miljøvennlig, Foto: @corneliabrunasso)
Hvordan fungerer Eco-Drive?
  • Sollys eller kunstig lys går gjennom glasset og urskiven
  • En solcelle under urskiven konverterer lyset  til energi
  • Energien blir lagret i et oppladbart litium-batteri som gir strøm til urverket 
Mange av klokkene er også laget av supertitan som er enda mer slitesterkt enn "vanlig" titan. For Citizen, er høy kvalitet ved klokkeproduksjon mer enn bare utforming og håndverk. Det er også en vitenskap som har utviklet seg med tiden. I utformingen av en klokke legges det vekt på alle spektre for å levere høyest mulig kvalitet på produktene.

(Citizen med kronograf og safirglass. veil 5298,-. Foto: Feras)

Takket være suksess i forskningen har Citizen utviklet en spesiell og hardere overflate. Den nye overflaten som er fem ganger hardere og 40 % lettere enn rustfritt stål. Med en supertitanklokke får du ikke bare et høy-kvalitets ur, du slipper også å ta av deg klokken i sikkerhetskontrollen på flyplasser.

(Hovedbilde: Citizen i Super Titan med Eco-Drive. Veil. 3690,-)
ci at8017-59e
Del på Facebook:
fullsizerender (4)
Cecilie Sæther
Markedssjef
98 63 38 37
Test av CITIZEN Bluetooth
Vi har latt en av våre kunder teste den mye omtalte Citizen Bluetooth klokken. Les hva Jørgen synes etter å ha prøvd den en ukes tid..
Justice League - Limited Edition klokker
POLICE har designet en limited edition klokke for superhelt fans verden over.
6 tips for å velge riktig klokke til barn
Å lære seg klokken er noe av det viktigste barn lærer i ung alder. Her får du beste tipsene for å velge klokke til barna.
Om oss
Frithjof E. Rasmussen AS er en av landets ledende leverandører av klokker. Med 70 års erfaring, kan vi tilby et bredt spekter av spennende merker og produkter, både for ham og henne. Alt fra klassisk og tidløst, til moderne, innovativt og unikt. Vi har klokker og ur for de fleste.
KONTAKT OSS
Frithjof E. Rasmussen
Brobekkveien 38
0598 Oslo
Telefon: 22 88 91 20
Epost: feras@feras.no
finn oss
Vi er tilstede på sosiale medier som Facebook, Instagram og Youtube hvor vi viser inspirasjon og klokkenyheter. Følg oss gjerne i disse kanalene og få med deg siste nytt i klokkeverdenen.
Motta nyhetsbrev
Søk på våre sider