Visste du at..

Visste du at...

F.eks at verdens mest kompliserte lommeur tok produsenten 8 år å montere?
Dato: 27.10.2015  Tekst: Cecilie Sæther  Foto: Shutterstock
mann med tattoo - klokker
mange-klokkerFor veldig veldig lenge siden snakket man om soluret, som viste tiden ved hjelp av sol og skygge. På 1300-tallet kom timeglasset, og videre på 1400-tallet fikk vi de astronomiske urene. Men visste du at verdens første armbåndur, dagens tradisjonelle klokker, ble første gang lagd allerede i 1571?

(Verdens første armbåndsur ble lagd i 1571. Foto: Shutterstock)

Lommeurene ble særdeles populære på 1800-tallet med sine klassiske detaljer til vest og skreddersydde dresser. Men visste du at at det tok hele 8 år å lage verdens mest kompliserte lommeur?

Les: Lommeurets renessanse
Les også: Skinnreimen - den nye favoritten

urmakerDet skulle altså ta nesten 350 år før armbånduret, slik vi kjenner det i dag, tok verden med storm. Da gjerne med mekanisk urverk. Sammen med hippienes glansdager på 70-tallet kom også kvartsuret. Et mer presist og rimeligere ur. Hvis man ser på dagens teknologiutvikling er det kanskje litt rart å tenke på at verdens første quartsur ble lagd allerede i 1927?

(Verdens mest kompliserte lommeur tok produsenten 8 år å montere. Foto: Shutterstock)
 
Dagens urmakere skal både ha godt syn og være fingernemme for å håndtere klokkens små deler. Men visste du at verdens mest kompliserte armbåndur har hele 1480 deler? Presisjon og dyktighet står helt klart sentralt hos urmakerne.

(Verdens mest kompliserte armbåndsur har 1480 deler)

Les også: Vintageinspirasjon fra GANT Time

i-bilenDagens quartz ur er drevet av batteri hvor batteriet gjerne holder i ett til 2 år på et lite dame ur og kanskje et år ekstra på et større herreur. Sammenligner man dagens klokker med en bil, vil ett års gange på uret tilsvare en kjørelengde på 525000km hvis bilen kjører med en snitthastighet på 60 km/t.

(Hvis man sammenligner ett ur med en bil, vil ett års gange på uret tilsvare en kjørelengde på 525000km hvis bilen kjører med en snitthastighet på 60 km/t. Foto: Shutterstock)
 
Les også: Klokkene som varer evig

Fikk du litt mer respekt for tidsmåleren du har på armen nå? Det fikk vi.
 
Del på Facebook:
fullsizerender (4)
Cecilie Sæther
98 63 38 37
Test av CITIZEN Bluetooth
Vi har latt en av våre kunder teste den mye omtalte Citizen Bluetooth klokken. Les hva Jørgen synes etter å ha prøvd den en ukes tid..
Justice League - Limited Edition klokker
POLICE har designet en limited edition klokke for superhelt fans verden over.
6 tips for å velge riktig klokke til barn
Å lære seg klokken er noe av det viktigste barn lærer i ung alder. Her får du beste tipsene for å velge klokke til barna.
Om oss
Frithjof E. Rasmussen AS er en av landets ledende leverandører av klokker. Med 70 års erfaring, kan vi tilby et bredt spekter av spennende merker og produkter, både for ham og henne. Alt fra klassisk og tidløst, til moderne, innovativt og unikt. Vi har klokker og ur for de fleste.
KONTAKT OSS
Frithjof E. Rasmussen
Brobekkveien 38
0598 Oslo
Telefon: 22 88 91 20
Epost: feras@feras.no
finn oss
Vi er tilstede på sosiale medier som Facebook, Instagram og Youtube hvor vi viser inspirasjon og klokkenyheter. Følg oss gjerne i disse kanalene og få med deg siste nytt i klokkeverdenen.
Motta nyhetsbrev
Søk på våre sider