Velkommen Gjest | Logg inn

Ring oss på telefon: 22 88 91 20


Personvern

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Frithjof E. Rasmussen AS samler inn og behandler personopplysninger.

Sist oppdatert 18.09.18

 

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold eller kontakt med Frithjof E. Rasmussen AS, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Frithjof E. Rasmussen AS deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen.

 

1. Hvem er behandlingsansvarlig?

 

Frithjof E. Rasmussen AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Behandlingsansvarlig har delegert myndighet av oppgaver og behandling av personopplysninger. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

 

2. Formål og hvilke personopplysninger som lagres

 

For å sikre god service, behandling og utsendelse av ordre og korrekt håndtering av kundeforholdet, lagrer Frithjof E. Rasmussen AS opplysninger om deg og ditt firma. Opplysningene benyttes for å kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg, samt opprettholde vår service til deg.

 

a) Bruk av nettsiden eller kjøp i vår nettbutikk

 

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger.

Når du kontakter oss eller legger en ordre lagrer vi butikkens navn,  e-post, adresse/leveranseinformasjon/ eventuelle kommentarer og kjøpsdata. Vi oppbevarer også ip-adressen som er benyttet ved innsending av skjemaer

 

b) Cookies

 

Informasjonskapsler eller «Cookies» er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvilken butikk du tilhører, slik at du forblir innlogget. Formålet med informasjonskapsler er å gi nettsiden grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, og markedsføring.

 

3. Lagringstid og av personopplysninger

Opplysningene lagres hos oss eller hos tredjeparter vi har avtale med så lenge du har aktivt kundeforhold eller så lenge opplysningen er relevante og vi har behov for opplysningene. Opplysninger holdes konfidensielt og vil ikke bli distribuert til øvrige tredjeparter utenfor det som er spesifisert i denne avtalen.

 

4. Det rettslige grunnlaget for behandlingen

 

Vi har grunnlag for å behandle personopplysninger etter norsk lov om personopplysninger og EUs personvernsforordning, blant annet fordi behandling av personopplysninger er nødvendig for å utføre våre tjenester til deg.

 

5. Tilgang til informasjonen

 

For å sikre oss at behandlingen av opplysninger hos oss skjer på en sikker måte, er det kun ansatte i Frithjof E. Rasmussen AS som har tilgang til informasjonen du gir oss. Tilgangen til informasjon er sikret med tilgangskontroll.

 

Vi vil ikke avsløre, selge, distribuere, leie ut, lisensiere, dele eller videresende opplysninger eller personlig informasjon til noen tredjepart andre enn de som har avtale og leverer tjenester til Frithjof E. Rasmussen AS, med mindre vi har et uttrykkelig samtykke fra deg til det.

Frithjof E. Rasmussen AS har inngått avtale med ulike distribusjonspartnere, som distribuerer våre nyhetsbrev og annen markedsføring. Distribusjonspartnerne er:

 

- Facebook – leverandør av digitale tjenester

- Google – leverandør av digitale tjenester

- Mailchimp – leverandør av nyhetsbrev.

 

Vi vil ikke dele personopplysninger med våre distribusjonspartnere i større utstrekning det som er nødvendig for å fullføre formålet, for eksempel utsending av nyhetsbrev. Frithjof E. Rasmussen AS har kontraktfestet at våre leverandører eller partnere ikke kan bruke eller oppgi dine personopplysninger til andre formål uten tillatelse.

 

6. Databehandlere og overføring av opplysninger til utlandet

 

Frithjof E. Rasmussen AS har inngått avtale med følgende databehandlere:

 

- Facebook – leverandør av digitale tjenester

- Google – leverandør av digitale tjenester

- Mailchimp – leverandør av nyhetsbrev..

- ELFO – leverandør av ERP system

- Amesto Solutions AS - Leverandør av CRM system

 

Dersom opplysninger overføres innenfor EU/EØS-området, vil vi sørge for at EU-forordningen om personopplysninger i forbindelse med databehandling og landsspesifikke lover om databeskyttelse følges. Hvis vi formidler personopplysninger til en tredjepart som befinner seg utenfor EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med EU-forordningen om personopplysninger.

 

7. Hvordan sikrer vi opplysningene?

 

Frithjof E. Rasmussen AS har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger og personvern.

 

Hvis vi behandler «ikke personlig identifiserbare opplysninger» kombinert med «personlig identifiserbare opplysninger»(for eksempel ditt navn kombinert med geografisk beliggenhet) vil den samlede informasjonen behandles som personlig identifiserbare opplysninger. Hvis vi innhenter eller formidler sensitive personopplysninger, bruker vi anerkjente metoder for å beskytte informasjonen.

 

Dersom vi formidler dine personopplysninger til en tredjepart, vil vi forsikre oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer opplysningene og forhindre at tredjeparten bruker personopplysningene til andre formål enn det som er avtalt.

 

Vi skal bruke alle rimelige forsiktighetsregler for å påse at våre medarbeidere, databehandlere og tredjeparter som har tilgang til opplysninger om deg, har adekvat informasjon for å sikre at de bare behandler disse opplysningene i samsvar med denne erklæringen og våre forpliktelser etter personvernlovgivningen.

 

8. Dine rettigheter

 

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet i følge personopplysningsloven. Frithjof E. Rasmussen AS har gitt informasjonen i denne erklæringen.

 

Hvis Frithjof E. Rasmussen AS behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger.  Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Frithjof E. Rasmussen AS rette eller slette opplysningene.

 

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

 

9. Håndhevelse av denne personvernerklæringen

 

Frithjof E. Rasmussen AS kan benytte opplysningene vi samler om deg når vi har grunn til å tro at det er nødvendig å identifisere, kontakte, eller ta rettslige skritt mot personer eller selskaper som kan skade deg, oss, eller andre. Vi kan også avsløre din informasjon når vi mener loven krever det.

 

10. Samtykke, lovvalg og verneting

 

Denne Personvernerklæringen gjelder for alle brukere av våre nettsider eller som er i et kundeforhold med oss. Vi krever at brukere aksepterer å overholde erklæringen som en del av vår relasjon.