Dette visste du ikke om lommeuret

Dette visste du ikke om lommeuret..

 

 

Visste du at den lille lommen på jeans er laget for å ha plass til en klokke? Utover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer.

 

Visste du at lommeuret har en historie som går helt tilbake til 1510? Det antikke uret var spesielt populært på 1800-tallet til datidens ekstravagante herremote. Lommeuret var i lang tid en gentlemanns fremste tilbehør, før det på 1900-tallet sakte men sikkert ble erstattet av dagens armbåndsur.

 

Les: Nå er det gule gullet tilbake på klokker

 

 

Utover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer.

 

I dagens trendbilde benyttes lommeuret som et moteriktig tilbehør på samme linje som smykker. Visste du for eksempel at den lille lommen på tradisjonelle jeans er laget for å ha plass til en klokke?

 

Les også: Hvilke klokker skal vi gå med i 2019?


Tradisjonelt sett skal uret bæres i lommen foran på herrevesten. Klokken klipses på i et av vestens knappehull. Alternativt kan lommeuret bæres i innerlommen på jakken.

 

 

Dagens lommeur finnes mange utgaver. Det aller nyeste på markedet er lommeur i rosegull med lengre lenke. Klassikeren i stål eller sølv er fortsatt populær og mange har også funnet frem lommeuret fra tidligere generasjoner og benytter dette til bunad eller festdrakt.

 

Klokkene finnes i flere ulike prisklasser og er absolutt noe ekstra som de fleste har råd til. Kanskje finner du et lommeur som har gått i arv i familien?

 


 
Lommeuret finnes hos de fleste urmakere og flere gullsmeder over hele landet.


"Unnskyld meg sir, har du tid?"
Uttrykket har aldri passet bedre enn til et lommeur...

 

Se hele utvalget