en ledende leverandør av ur, smykker og relaterte produkter

Dette visste du ikke om lommeuret
Dette visste du ikke om lommeuret

Dette visste du ikke om lommeuret..

 

 

Visste du at den lille lommen på jeans er laget for å ha plass til en klokke? Utover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer.

 

Visste du at lommeuret har en historie som går helt tilbake til 1510? Det antikke uret var spesielt populært på 1800-tallet til datidens ekstravagante herremote. Lommeuret var i lang tid en gentlemanns fremste tilbehør, før det på 1900-tallet sakte men sikkert ble erstattet av dagens armbåndsur.

 

Les: Nå er det gule gullet tilbake på klokker

 

 

Utover 2000-tallet har lommeuret igjen kommet til sin rett. Store stjerner som Johnny Depp og Justin Timberlake har gitt lommeuret sin renessanse ved å benytte det antikke uret på ulike stjernespekkede arrangementer.

 

I dagens trendbilde benyttes lommeuret som et moteriktig tilbehør på samme linje som smykker. Visste du for eksempel at den lille lommen på tradisjonelle jeans er laget for å ha plass til en klokke?

 

Les også: Hvilke klokker skal vi gå med i 2019?


Tradisjonelt sett skal uret bæres i lommen foran på herrevesten. Klokken klipses på i et av vestens knappehull. Alternativt kan lommeuret bæres i innerlommen på jakken.

 

 

Dagens lommeur finnes mange utgaver. Det aller nyeste på markedet er lommeur i rosegull med lengre lenke. Klassikeren i stål eller sølv er fortsatt populær og mange har også funnet frem lommeuret fra tidligere generasjoner og benytter dette til bunad eller festdrakt.

 

Klokkene finnes i flere ulike prisklasser og er absolutt noe ekstra som de fleste har råd til. Kanskje finner du et lommeur som har gått i arv i familien?

 


 
Lommeuret finnes hos de fleste urmakere og flere gullsmeder over hele landet.


"Unnskyld meg sir, har du tid?"
Uttrykket har aldri passet bedre enn til et lommeur...

 

Se hele utvalget