Opptatt av en grønnere hverdag? | Citizen

Opptatt av en grønnere hverdag?

 

 

Nordmenn blir mer og mer opptatt av en grønn hverdag og miljø. Ekspertene uttaler at morgendagens vinnere har fokus rettet mot energieffektivitet og miljøvennlige løsninger.

 

Stadig flere tar et aktivt standpunkt i måten de kjøper, bruker og lever på, og velger de miljøvennlige alternativene. Disse små hverdagslige handlingene kan kanskje synes små i den store sammenhengen. Men til sammen kan det utgjøre den store forskjellen.

 

Les også: Dette visste du ikke om klokke remmer

 

Miljø og Citizen klokker

 

Miljøargumentet har også gjort seg gjeldende i klokkebransjen. Verdens største klokkeprodusent, Citizen, har i flere år laget ur som er drevet av lys. Den grønne fordelen gjør klokkebatteriet overflødig. Eiere av en Citizen klokke vil aldri måtte skifte batteri igjen.

 

 

Energien som driver Eco-Drive urene blir mottatt av en silisium lyscelle som omformer bade naturlig og kunstig lys. Den produserte strømmen lagres i en oppladbar celle som fungerer som urets energikilde. Denne unike teknologien sørger for at alle Eco-Drive urene har en gangreserve på opp til 180 dager. Egenskapen har ikke bare økonomiske og miljøvennlige fordeler, men sikrer også klokken mot skader som kan oppstå ved et batteriskift.

 

Les også: Denne klokken er laget av supertitan som er 40% lettere enn stål

 

Hvordan fungerer Eco-Drive?

 

-          Sollys eller kunstig lys går gjennom glasset og urskiven

-          En solcelle under urskiven konverterer lyset til energi

-          Energien blir lagret i et oppladbart litium-batteri som gir strøm til urverket 

 

Mange av klokkene er også laget av supertitan som er enda mer slitesterkt enn "vanlig" titan. For Citizen, er høy kvalitet ved klokkeproduksjon mer enn bare utforming og håndverk. Det er også en vitenskap som har utviklet seg med tiden. I utformingen av en klokke legges det vekt på alle spektre for å levere høyest mulig kvalitet på produktene.

 


 

Takket være suksess i forskningen har Citizen utviklet en spesiell og hardere overflate. Den nye overflaten som er fem ganger hardere og 40 % lettere enn rustfritt stål. Med en supertitanklokke får du ikke bare et høy-kvalitets ur, du slipper også å ta av deg klokken i sikkerhetskontrollen på flyplasser.

 


 

Les: Hva dekkes av reklamasjonsretten når det kommer til klokker?

 

Triwa x Humanium metal - et bærekraftig alternativ