Velkommen Gjest | Logg inn

Ring oss på telefon: 22 88 91 20


6 Tips for å velge riktig klokke til barn

Velg riktig klokke til ditt barn
img 1158

6 tips for å velge riktig klokke til barn

 

Vanskelig å kjøpe gave til barn? Rommene er fulle av leker og du vil gjerne gi noe som er fornuftig men likevel morsomt.

 

Å lære seg klokken er noe av det viktigste barn lærer i ung alder. Tiden i en hektisk hverdag er hellig. Det skal hentes og leveres, og både barnehage og skole forholder seg til tid. Noen står opp tidlig og foreldre skulle ha hatt mer søvn. Å kunne forholde seg til klokken, vite hva klokken er, er essensielt for at hverdagen skal gå opp. Tenk bare på inne og ute tider, når skal vi spise middag? Når kommer far og henter meg? Og hva var nå igjen forskjellen på kvart på og kvart over?

 

En barneklokke - den aller første klokken - er en perfekt gave for barn i alderen 5-10 år. For å gi deg en liten guiding i et stort marked har vi satt sammen de beste tipsene for hva du bør tenke på når du skal velge klokke til de små, enten det være seg barnebarn, egne barn, eller fadderbarnet. Pris er ikke alltid det viktigste.


Uansett hva som passer bra for ditt barn vil en klokke være en gave som blir satt pris på. 

- Klokken bør ha tydelige tall og godt synlige visere for en mykere læringskurve. Det skal være lett å se hva klokken er.

- Barn leker, er ute i regnet, spruter med vann og er generelt mindre forsiktige enn voksne. Klokken bør derfor tåle vann. 50m vanntett bør være en forutsetning.

- Klokken skal tas av og på mange ganger og det er ikke alltid like lett for de små å få til dette. En enkel lukkemekanisme med borrelås kan være en fin måte å løse dette på.

- Barn liker detaljer, farger  og morsomme mønster. Kanskje kan et design med favoritthobbyen på klokka være et morsomt alternativ. Det finnes flust av andre motiver som hester, hjerter, prinsesser, biler osv.

- Mange barn er allergiske og noen vet kanskje ikke enda at de er det. Klokken bør derfor være allergitestet.

- Enkelte klokker er utstyrt med LED lys. Hvis barnet våkner tidlig og det fortsatt er mørkt, kan barnet se på klokken med lys for å se om det er tid for å stå opp eller sove videre.

Uansett hva som passer bra for ditt barn vil en klokke være en gave som blir satt pris på.