Velkommen Gjest | Logg inn

Ring oss på telefon: 22 88 91 20


Dette er klokken du aldri trenger å bytte batteri på

Med den innovative teknikken Eco-Drive lader alle Citizen-klokker batteriet på lys – selv midt i den bekmørke vinteren i Norge. 

 

Eco-Drive var helt nytt da jeg begynte å selge klokker i 1996. Den gangen var det store tallskiver med et solcellepanel som fanget opp en begrenset mengde lys, men nå er teknologien blitt en helt annen. I dag finnes det både store ur og små dameur med særdeles gode oppladbare batterier, sier Espen Østlie.

 

Han er daglig leder i Bjørklund Hønefoss Ur og Gull, og han forteller at Citizen-klokkene er blitt stadig mer populære i løpet av hans 20 år i bransjen.

 

Klokkene går ikke på ordinære batterier, men har en Eco-Drive-funksjon med et oppladbart og miljøvennlig batteri. Klokken lader ikke bare på sollys, men på alle typer lys.

 

Citizen-klokkene kan lades opp både når klokken er i bruk, og når man legger den fra seg. 

 

Oppladbart solcelle-batteri

 

Jan-Tore Larsen, servicesjef i Feras, en av landets ledende leverandører til norsk urmakerbransje, forteller at Eco-Drive er noe som gjør Citizen-klokkene unike.

 

Her i Norge går man jo med klokken under jakken i store deler av året. Da er det en fordel at Eco-Drive har inntil 18 måneder gangreserve, forklarer Larsen.

 

Citizen-klokkene er teknologisk avanserte produkter, og selskapet er kjent for å være langt fremme i teknologiutvikling. Selskapet lanserte Eco-Drive allerede i 1976, og var den første klokkeprodusenten som så potensialet i denne teknologien.

 

I dag kan klokkene gå seks måneder i komplett mørke, så om man legger den bort i skuffen vil den likevel ikke slutte å fungere.

 

Vi ser at flere produsenter har kommet etter Citizen. De oppladbare batteriene Citizen lager i dag har en levetid på 12 til 15 år, og de er dermed svært miljøvennlige, sier Larsen. 

 

 

Miljøvennlig

 

Klimavennlige Eco-Drive bruker kun 1/9000-del av energien som en gjennomsnittlig smartklokke i dag bruker. Takket være en strømsparingsfunksjon kan enkelte Eco-Drive modeller gå i opp til 10 år på én fulladning.

 

– Eco-Drive funksjonen er langt mer miljøvennlig enn ordinære klokkebatterier. Man trenger ikke nye batterier, og man trenger heller ikke åpne klokken for å skifte ut batterier. På den måten er det ingen pakninger som blir ødelagt, forklarer Østlie.

 

Klokke som alltid går riktig

 

Den avanserte teknologien gjør at klokken alltid går, batteriet aldri må skiftes ut, og med radiokontroll som finnes på en del modeller går klokken alltid også til riktig tid.

 

Tidligere var Citizens klokker like presise som gjennomsnittlige quartz-klokker, men med ny radioteknologi teknologi er de også langt mer presise.

 

Klokkens visere vil automatisk rette seg dersom noe skulle være feil, og er du på reise er det enkelt å skifte tidssone. De oppdaterer seg også hver natt, og justerer seg automatisk etter sommer- og vintertid. Her er det mye ur i en og samme klokke.

 

Denne artikkelen ble første gang publisert av BrandStudio på E24.no i samarbeid med FERAS