Velkommen Gjest | Logg inn

Ring oss på telefon: 22 88 91 20


INEX - Klokker i Skandinavisk Design

 

Visste du at klokkene fra Inex er skandinavisk design med lange tradisjoner?

 

Med en fartstid i Norge på snart 70 år er Inex et av Skandinavias desidert mest solgte klokkemerker.

 

Merket oppsto som et resultat av et samarbeid mellom Norge, Sverige og Danmark hvor man ønsket å skape et klokkemerke med nordiske røtter og høy standard. Ved hjelp av samarbeid, ny funksjonalitet og fokus på kvalitet så den første Inex klokken dagens lys i 1952.

 

«Nordmenn har en spesiell forkjærlighet for solide materialer og spesielt børstet stål kombinert med det polerte. Klokkene skal tåle daglig bruk og hardt arbeid. Vi tror dette er noe av hovedgrunnen til at Inex har solgt så godt her i Skandinavia,» sier Finn Hammerstad, som er innkjøpssjef og sjefsdesigner hos Frithjof E. Rasmussen.

 

Kolleksjonen til Inex er bred, fra funksjonelle og tidløse modeller til klassiske og vakre ur i god kvalitet.  Hovedfokuset har hele veien ligget på «value for money» - man får det man betaler for.

 

Inex følger de langsiktige trendene uten å være ekstrem. Klokkene fremheves ved enkle linjer og lekkert design til en fornuftig pris. Budskapet bak merket er basert på klokken som er med deg hele veien – fra gammel til ung – og som holder kvaliteten over tid."Inex skal være for alle og skal gi en god følelse av kjøpe noe som føles som hjemme", avslutter Hammerstad.

 

 

Skandinavisk design

 

Som en inspirasjon fra funksjonalismen, oppsto begrepet skandinavisk design i 1950-årene. Stilen har en mykere linjeføring og karakteriserer datidens stilfølelse og kunsterideal. Stikkord for retningen har vært naturlige farger i lys nordisk stil og beskjedne dimensjoner


Stilretningen ble først et begrep under en utstilling i USA for nordisk design og er fortsatt et begrep som legger grunnlaget for et internasjonalt omdømme. Kjennetegn man gjerne ser etter er enkelhet og ærlighet både gjennom materialbruk og design. 

 

Det som blir presentert er sjelden noe annet enn det det faktisk er. Stilen forankres i lokal kultur og skaper en hjemlig og kjønnsnøytral atmosfære.

 

De siste årene har også stilretningen preget det norske motebildet i større grad, både på klær og tilbehør.