Velkommen Gjest | Logg inn

Ring oss på telefon: 22 88 91 20


Test av Citizen Bluetooth

Vi har latt en av våre kunder teste den mye omtalte Citizen Bluetooth klokken. Les hva Jørgen synes etter å ha prøvd den en ukes tid..
 

 

Vi setter pris på å høre tilbakemeldinger fra våre kunder. Jørgen Heum Larsen fikk prøve seg på den mye omtalte Bluetooth klokken fra japanske Citizen. Les hans tilbakemeldinger nedenfor.

 

Citizen har kommet en lang vei siden sin renessanse på tidlig 20-tallet, verdens første quartz klokke i 1967, verdens mest vanntette klokke (for det allmenne markedet vel og merke) i 1980 og sin anerkjente eco-drive i 1995. Nå har vi kommet til en ny æra, analog møter den digitale verden på en sofistikert, diskre og elegant måte. Citizen har gitt oss Citizen Bluetooth Watch CI BZ1006-82E

 

 

Første inntrykket tok meg med storm, en god solid klokke med robust tyngde, børstet stål med innslag av blanke detaljer og et design som virkelig er beundringsverdig. Den hel-runde kassen i rustfritt stål gir et futuristisk inntrykk, og selv med sine 46mm sitter den godt på armen uten å være for pregende. Klokken har en solid lenke med butterfly clasp og er vannbestandig ned til 100 meter. 

Lenken er relativt enkelt å tilpasse dersom man har riktig verktøy, ellers kan enhver urmaker hjelpe med dette. Leddene i lenken er relativt store, noe som vanskeliggjør muligheten for småjusteringer. Inne i uret sitter Calibre W770 urverket til Citizen som kan kjøre i hele 4 år ved full opplading, en imponerende lang batterikapasitet og lades selv ved det svakeste lys med Citizen eco-drive, så her er man sikker selv i vinter Norge. Perpetual kalender og dual time som gir deg muligheten til å vise to tidssoner.

Selve urskiven er iøynefallende med sin blå-sorte bakgrunn prydet med detaljer som får klokken til å utstråle modernitet. Time- og minuttvisere samt indikatorer i blank polert metall, sekundviser og informasjonsindikatorer i Citizen sin kongelige blåfarge, og logo, døgn og funksjonsindikatorer i hvit som gjør det meget lettleselig.

Det er ingenting som lyser digitalt eller skjermer som opptar den vakre skiven. Dette er en klokke, slik en klokke for meg skal være. Analog med dag- og datovisning, kronograf funksjon og indikering av døgnet. Men ved en nærmere titt er denne klokken spekket med funksjoner som på en subtil måte bidrar med å holde deg oppdatert gjennom en travel hverdag. Selv om klokken ikke er koblet til smarttelefon gjennom sin dedikerte applikasjon holder den tiden med imponerende ±15 sekunder i måneden (!). 

 

 

Mer enn bare en klokke

 

Nå til det som gjør denne klokken til litt mer enn bare en klokke. Instruksjonsmanualen som følger med er lettleselig og tok meg stegvis frem blant funksjoner og innstillinger, jeg måtte bla noe frem og tilbake før min smarttelefon og klokken var synkronisert. Applikasjonen lastes ned fra app store i mitt tilfelle (klokken er også kompatibel med Android). Jeg aktiverte Bluetooth funksjonen på klokken og synkroniseringen var i gang. I selve applikasjonen kan man stille inn alarm, tid og sekundærtid. Man kan velge hvilke varsler man ønsker på klokken og om man ønsker vibrasjon, lyd eller begge deler. 

Dette måtte selvsagt testes. E-poster, Snap Chat, Facebook, Messenger, kalender, alarmer og anrop, alt ble indikert på klokken, noe ønsker jeg kun vibrasjon på, andre lyd og dobbel vibrasjon. Tiden stilles automatisk etter hvor man befinner seg i verden og sekundærtiden kan stilles inn enten ved å endre tidssone manuelt eller søke opp ønsket sted/land. Man kan koble tre ulike smarttelefoner til klokken, om det er ønskelig, og bytte mellom telefonene på selve klokken. Sekundviser markerer telefon 1- 2 eller 3 ved respektive plasser, 5-10 og 15 minuttmarkør

Citizen Bluetooth by Jørgen heum Larsen

Foto: Mike Hillingseter

 


Dette er en klokke jeg kommer til å bli glad i, for det første ser den meget bra ut, den sitter godt på armen, jeg vet den er nøyaktig både på tid, dag og dato, og sist men ikke minst så er den relativt smart. Jeg har nå brukt den noen dager og må ærlig si at her har Citizen gjort en god jobb. Varsler som enkelte ganger ikke fanges opp indikeres diskre på klokken, fremover blir det vanskelig å overse anrop, møter og andre varsler.

 

Pluss +

 

Applikasjonen på iPhone er meget brukervennlig og bruksanvisningen som følger med klokken er enkel å lese og tar deg stegvis frem. Innstilling av tid og alarm kan gjøres via iPhone og manuelt på klokken. Ved raske trykk på kronograf knappene bytter man enkelt mellom de ulike funksjonene både på klokken og på telefonen. 

 

Minus -

 

Ingen mulighet for småjusteringer på selve lenket, noe som for enkelte gjør klokken enten noe løs eller for stram. Bluetooth har noe lav rekkevidde og klokken har en tendens til å bli frakoblet når telefonen ligger i lommen

 

Veil pris 5298,-. 
Finn klokken hos din nærmeste Citizen forhandler