Vårens pussemiddelkampanje er igang! -20% rabatt ved bestilling online

Mondaine :Unike produkt- og materialvalg

Mondaine er et sveitsisk klokkemerke kjent for sin tidløse eleganse, sveitsiske presisjon, håndverk, moderne minimalisme og bærekraftighet. Hver klokke fra Mondaine kjennetegnes av nøye oppmerksomhet på detaljer, høykvalitetsmaterialer og stilrent design. I denne artikkelen skal vi utforske noen av de unike produktene og materialene som Mondaine bruker for å skape klokker som både varer og gjør godt for planeten vår.

Valg av materialer

Mondaine legger stor vekt på valg av materialer som er holdbare og samtidig miljøvennlige. Rustfritt stål er en av hovedmaterialene som brukes i klokkene deres. I urkassene bruker de 316L rustfritt stål, der 80% av stålet som brukes er resirkulert. Rustfritt stål er kjent for sin holdbarhet, motstand mot rust og korrosjon, og gjør det ideelt for klokker som skal vare lenge.

Castor olje (Ricinus)

En spesiell kolleksjon fra Mondaine er Essense-kolleksjonen, som er den første klokken med en urkasse laget av ricinusolje. Ricinusoljen ekstraheres fra ricinusfrøene gjennom en mekanisk pressing. Deretter blir den videreforedlet til en granulatform for å bli et bio-plastmateriale som brukes til å skape urkasser. Ved å bruke denne prosessen har Mondaine utviklet et spesielt sammensatt materiale i samarbeid med BASF*, som gir kassene god holdbarhet, stabilitet og vannmotstand ved å tilsette 40% glassfiber. Over 70% av essence-kassene består dermed av naturlige materialer. Den spesielle sammensetningen av essence-kassene består av 41% ricinusolje, 27% fossilplast, 30% glasspulver og 2% farge, noe som gjør den til en bærekraftig klokkekolleksjon som også er slitesterk og motstandsdyktig mot naturlig slitasje.

*BASF er et europeisk multinasjonalt kjemiselskap som fokuserer på å bekjempe plastavfall.

Glass – safirglasskrystall

For å sikre ripebestandighet og robust beskyttelse av klokkene, tilbyr Mondaine forskjellige alternativer for glasskrystaller. Safirglass er laget av syntetisk safir og er svært vanlig å bruke som urglass, da det er ekstremt ripebestandig. Safirglass er holdbart og svært motstandsdyktig mot riper, og er ideelt for daglig bruk av klokker.

Herdet miniralglass: laget av temperert glass, behandles miniralglasset med kjemikalier for å øke hardheten og ripebestandigheten.

Miljøvennlige remmer

Mondaine er også dedikert til å tilby miljøvennlige remmer til sine klokker. De tror på bruk av plantebaserte materialer, og derfor har de introdusert veganske skinnremmer laget av drueskinn i samarbeid med Vegea™ - et italiensk selskap som spesialiserer seg på å omdanne avfall fra vinproduksjon til et vegetabilsk alternativ til skinn. I tillegg til å være dyrevennlig og fri for løsemidler, inneholder prosessen med å omdanne kasserte drueskall, stilk og frø til vakre plantebaserte skinnremmer ingen tungmetaller eller andre skadelige stoffer, og gir et ekte oppgradert resultat.

Mondaine tilbyr også tekstil-/korkremmer laget av resirkulerte PET-flasker med en korkforing for økt holdbarhet og komfort. I tillegg bruker de rustfritt stål i sine milanesiske mesh- og stålarmbånd, der opptil 80% av stålet som brukes er resirkulert. Naturlig gummi blir også brukt for å skape unike og elegante remmer, der resirkulerte PET brukes til spennene.

Baklystekologi og Super-LumiNova®

En av de innovative funksjonene som Mondaine tilbyr, er deres baklysteknologi. Baklysteknologien er en revolusjonerende måte å holde styr på tiden under alle lysforhold. Baklysteknologien representeres av en folie fylt med høykvalitets Super-LumiNova®-materiale som er limt på baksiden av time- og minuttviserne. Super-LumiNova®-materialet lades passivt gjennom urskiven.

Super-LumiNova®

Det avanserte og trygge fluorescerende materialet lyser opp hendene og markørene og gir klokken din en enestående lesbarhet i de mørkeste timene. Når stil og funksjonalitet smelter sammen, blir Super-LumiNova® den ultimate løsningen for de som krever begge deler.

 

Mondaine fortsetter å imponere med sin satsing på unike produkter og materialer som fremhever deres forpliktelse til bærekraft og kvalitet. Ved å velge materialer som rustfritt stål og ricinusolje, samt miljøvennlige remmer laget av drueskinn og resirkulerte PET-flasker, viser Mondaine veien for en mer bærekraftig klokkeindustri. Med innovativ baklysteknologi og Super-LumiNova®-materialet sikrer de også enestående lesbarhet under alle lysforhold. Mondaine beviser at eleganse og bærekraft kan gå hånd i hånd, og fortsetter å inspirere med sin tidløse design og engasjement for vår planet.