Luminox - Starten på et lysende eventyr

Luminox - Starten på et lysende eventyr

Silje Slåen Bruket

|

|

3 min

Om Luminox


Historien om Luminox begynte i 1989, da den visjonære Barry Cohen, en tidligere klokkedistributør, hadde en ambisjon om å forvandle klokkeverdenen. Hans mål var å skape en sportsklokke med enestående kvalitet, som kunne leses under de mest utfordrende forhold. Dette ble starten på en reise mot innovasjon og overlegenhet, som har plassert Luminox i en klasse for seg selv.

💡Luminox stammer fra de latinske ordene "lumi" for lys og "nox" for natt. Deres Luminox Light Technology (LLT) er blitt selve kjernen i deres identitet, og har løftet merket til nye høyder.

Luminox Light Technology (LLT) representerte essensen av innovasjon ved å introdusere en ny tilnærming til synlighet, uavhengig av eksterne lyskilder. Ved å bruke mikroskopiske tritium gassrør strategisk plassert på viserne og timemarkørene, oppnådde Luminox en lysende glød som varer i opptil 25 år. Denne unike og patenterte teknologien gjorde Luminox-klokkene til et ikon av synlighet og pålitelighet, og etablerte dem som pionerer i klokkeindustrien globalt.

En reise utenom det vanlige


Luminox gikk utover bare det å lage klokker; de skapte et partnerskap med eventyrere og de tøffeste av de tøffe. Kun tre år etter grunnleggelsen skapte Luminox overskrifter da de ble valgt av US Navy SEALs for deres dykkerklokker. SEALs, kjent for sin utholdenhet og besluttsomhet, trengte en klokke som kunne matche deres styrke. Resultatet var den ikoniske Luminox Original Navy SEAL dykkerklokken, designet for å møte disse ekstreme utfordringene.


Luminox sin reise er like ustoppelig som klokkene de lager. Hver milepæl, fra oppstarten til godkjenningen fra Navy SEALs og lanseringen av Air-serien, illustrerer et merke som ikke frykter det ukjente og alltid utfordrer grensene for klokkeproduksjon. Luminox har bygget et rykte som strekker seg langt utover klokkene selv – de representerer en livsstil som omfavner eventyr, mot og utholdenhet.

En pålitelig følgesvenn
Mangfoldet i Luminox-kolleksjonene viser merkets evne til å tilpasse seg ulike miljøer og aktiviteter. Enten det er i havets dyp, på de høyeste fjellene, i urbane landskap eller øde villmarker, har Luminox-klokkene vist seg å være en pålitelig følgesvenn for dem som søker det ekstraordinære. 


Den vedvarende gløden fra Luminox Light Technology, som lyser opp hver klokke uansett tid og sted, fremhever merkets forpliktelse til å levere klokker som overgår forventningene. Luminox fortsetter å være en pålitelig ledsager for eventyrlystne sjeler, og deres historie er like strålende som lyset som pryder klokkene deres.

Alltid synlig


I en tid der teknologiske fremskritt er uunngåelige, har Luminox Light Technology (LLT) trådt frem som en lysende stjerne blant selvlysende innovasjoner. Denne unike teknologien har ikke bare endret måten vi ser på klokkenes lesbarhet, men har også hevet standardene for pålitelighet og funksjonalitet til nye høyder.


Luminox Light Technology utgjør kjernen i Luminox-klokkene. Denne teknologien gir en unik selvlysende belysning som beholder sin strålende effekt i hele 25 år. Mens andre luminerende systemer krever eksterne lyskilder for å lades, har Luminox-klokkene denne lysstyrken integrert. Dette betyr at tiden alltid kan leses tydelig uansett forholdene. Disse klokkene gir enestående synlighet både dag og natt – uten behov for ekstern belysning. Denne innovative teknologien har vunnet tillit hos militære legender som U.S. Navy SEALs og modige piloter fra F-117 Nighthawk™ Stealth Jets. Luminox-klokkene er en pålitelig følgesvenn for helter som verdsetter en konstant fordel.

Navy SEAL-kolleksjonenHemmeligheten bak magien - Mikrogasslysrør
Hver Luminox-klokke er utstyrt med små, selvbelysende mikrogasslysrør. Disse bitte små gasslyskildene er innkapslet i borosilikatglasskapsler og plassert strategisk på visere, timeindikatorer og urskiven – og ved behov, også i klokkens bezel. Dette smarte systemet er både skånsomt for mennesker og miljø, med hver eneste mikrogasslyskilde montert manuelt i klokkene. Den sveitsiske innovasjonen gir Luminox-klokkene en konstant, selvlysende glød som varer 24/7 i opptil 25 år.


I motsetning til andre klokkeprodusenter som bruker fosforescerende maling på markørene, og som krever ekstern belysning for en kortvarig "lysende effekt", skiller Luminox seg ut ved å eliminere behovet for ekstra lyskilder.

LLT versus Super-Luminova


Forskjellen mellom Luminox Light Technology (LLT) og Super-LumiNova® er betydelig. Mens Super-LumiNova® må eksponeres for en lyskilde for å "lades" og deretter har begrenset lysstyrke i en kort periode, eliminerer LLT behovet for ekstern lading. Luminox-klokkene trenger ikke et knappetrykk for å lyse opp skiven og bruker dermed ingen batterikraft. Luminox Light Technology tilbyr konstant selvlysende belysning i opptil 25 år.

Luminox-klokkene er mer enn bare tidsmålere,

de representerer en bemerkelsesverdig teknologisk innovasjon!

Evig Glød - en garanti for synlighet


Luminox Light Technology er konstruert for å opprettholde konstant lysstyrke, uavhengig av forholdene, i opptil 25 år. I løpet av de første ti årene garanteres det at lysstyrken forblir stabil. Etter dette vil lysstyrken gradvis avta på grunn av energitapet i gassen, men likevel forbli lysende i hele 25-årsperioden. Takket være Luminox Light Technology er Luminox-klokkene alltid lettleste med et enkelt øyekast, enten det er dag eller natt. Denne banebrytende teknologien har ikke bare satt en ny standard for lysende komponenter i klokkedesign, men har også transformert måten vi ser på pålitelighet, funksjonalitet og synlighet, selv i de mest krevende situasjonene.