ÅRETS SKOLETID KAMPANJE ER IGANG!

Meisterstück 100 år

Meisterstück 100 år

Silje Slåen Bruket

|

|

1 min

"At Montblanc we believe that everyone can leave a mark"

Historie


I 2024 feirer Montblanc 100-årsjubileet for sitt ikon, Meisterstück skriveinstrumentet. Den første Meisterstück ble introdusert i 1924 da Montblanc fortsatt gikk under sitt opprinnelige navn, Simplo. Historien startet da noen kunder begynte å etterspørre et skriveinstrument til "søndagsbruk" - et som skulle være spesielt, og tilby en finere opplevelse som ikke var ment for daglig bruk. Tilfeldigvis holdt noen av håndverkerne, som hadde brukt år på å finpusse sine ferdigheter, allerede på å utvikle sine personlige prosjekter og skape unike skriveinstrumenter for seg selv. Siden de viste frem høyt avansert håndverk, ble disse kreasjonene kjent som Meisterstück, som betyr "mesterverk" på tysk. Denne skjebnesvangre tilfeldigheten ga opphav til den første Meisterstück-kolleksjonen som raskt steg til statusen som et kulturelt ikon. 

For now, let's write

Hva gjør Meisterstück til en Meisterstück?


Noen av de mest gjenkjennelige egenskapene ved dette skriveikonet inkluderer:


  • En "sigar"-form
  • Montblanc-emblemet på toppen av hetten
  • En spiss håndlaget av verdifull Au 585/14K eller Au 750/18K gull med en gravering av ‘4810’ og vanligvis vist i et sofistikert to-tonet design takket være en rhodium-belagt innlegning
  • Tre gullringer på hetten, som representerer Lausen, Voss og Dziambor – de tre individene som hadde størst innflytelse på å forme selskapet i dets tidlige år.

Meisterstück


Hvert Meisterstück skriveinstrument er et kunstverk gjennomsyret av historie. Et århundre etter sin første introduksjon i 1924 er Meisterstück fortsatt det mest gjenkjennelige skriveinstrumentet Montblanc har produsert. Blant alle de forskjellige stilene av skriveinstrumenter som er skapt hos Maison, har Meisterstück en spesiell plass i hjertene til håndverkerne og designerne som jobber med det hver dag, og bevarer tradisjonen gjennom fremragende håndverk. Det er derfor ikke overraskende at Meisterstück har kraften til å fortsette å inspirere på tvers av Montblancs produktlinjer, og at dets gjenkjennelige designkoder nå utgjør en del av Maison's DNA.

"Be it writing instruments, leather, watches, accessories or our youngest category of new technologies, our master craftsmen work diligently to pour their hearts and souls into every step of the creation"