Mondaine: Unike produkt- og materialvalg

Mondaine: Unike produkt- og materialvalg

Silje Slåen Bruket

|

|

2 min

Om Mondaine


Mondaine er et sveitsisk klokkemerke kjent for sin tidløse eleganse, sveitsiske presisjon, håndverk, moderne minimalisme og bærekraft. Hver Mondaine-klokke kjennetegnes av nøye oppmerksomhet på detaljer, høykvalitetsmaterialer og stilrent design. I denne artikkelen skal vi utforske noen av de unike produktene og materialene som Mondaine bruker for å skape klokker som både varer og bidrar positivt til planeten vår.Valg av materialer
Mondaine legger stor vekt på å velge materialer som er både holdbare og miljøvennlige. Rustfritt stål er et av hovedmaterialene som brukes i deres klokker. I urkassene benytter de 316L rustfritt stål, hvor 80 % av stålet er resirkulert. Rustfritt stål er kjent for sin holdbarhet og motstand mot rust og korrosjon, noe som gjør det ideelt for klokker som skal vare lenge.

Castor olje (Ricinus)


En spesiell kolleksjon fra Mondaine er Essense-kolleksjonen, som har urkasser laget av ricinusolje. Ricinusoljen ekstraheres fra ricinusfrøene gjennom mekanisk pressing, og deretter videreforedles den til granulatform for å bli et bio-plastmateriale. Dette materialet brukes til å lage urkasser, utviklet i samarbeid med BASF*. Ved å tilsette 40 % glassfiber, oppnår kassene god holdbarhet, stabilitet og vannmotstand. Over 70 % av Essence-kassene består av naturlige materialer, med en sammensetning av 41 % ricinusolje, 27 % fossilplast, 30 % glasspulver og 2 % fargestoff. Dette gjør Essence til en bærekraftig klokkekolleksjon som også er slitesterk og motstandsdyktig mot naturlig slitasje.

🌎 *BASF er et europeisk multinasjonalt kjemiselskap som fokuserer på å bekjempe plastavfall.

EssenceGlass – safirglasskrystall


For å sikre ripebestandighet og robust beskyttelse av klokkene, tilbyr Mondaine flere alternativer for glasskrystaller. Safirglass, laget av syntetisk safir, er ekstremt ripebestandig og svært holdbart, noe som gjør det ideelt for daglig bruk.


💧Herdet mineralglass er laget av temperert glass og behandlet med kjemikalier for å øke hardheten og ripebestandigheten.

Miljøvennlige remmer


Mondaine er forpliktet til å tilby miljøvennlige remmer til sine klokker. De støtter bruk av plantebaserte materialer og har derfor introdusert veganske skinnremmer laget av drueskinn i samarbeid med Vegea™, et italiensk selskap som spesialiserer seg på å gjøre avfall fra vinproduksjon om til et vegetabilsk alternativ til skinn. Denne prosessen innebærer å konvertere kasserte drueskall, stilker og frø til vakre plantebaserte skinnremmer uten bruk av tungmetaller eller andre skadelige stoffer. Dette gir et ekte oppgradert resultat samtidig som det er dyrevennlig og løsemiddelfritt.


I tillegg tilbyr Mondaine tekstil-/korkremmer laget av resirkulerte PET-flasker med en korkforing for økt holdbarhet og komfort. De bruker også rustfritt stål i sine milanesiske mesh- og stålarmbånd, hvor opptil 80 % av stålet som brukes er resirkulert. Naturlig gummi blir også benyttet for å skape unike og elegante remmer, der resirkulerte PET-flasker brukes til spennene.

Super-LumiNova®


Mondaine tilbyr en innovativ funksjon gjennom deres baklysteknologi, som gir en revolusjonerende måte å holde styr på tiden under alle lysforhold. Denne teknologien innebærer en folie fylt med høykvalitets Super-LumiNova®-materiale som er festet på baksiden av time- og minuttviserne. Super-LumiNova®-materialet lades passivt gjennom urskiven, og det avanserte og trygge fluorescerende materialet lyser opp hendene og markørene, noe som gir klokken en enestående lesbarhet selv i de mørkeste timene. Når stil og funksjonalitet smelter sammen, blir Super-LumiNova® den ultimate løsningen for de som krever begge deler.


Bærekraftig klokkeindustri


Mondaine fortsetter å imponere med sin dedikasjon til unike produkter og materialer som understreker deres forpliktelse til både bærekraft og kvalitet. Ved å velge materialer som rustfritt stål og ricinusolje, samt miljøvennlige remmer laget av drueskinn og resirkulerte PET-flasker, viser Mondaine vei for en mer bærekraftig klokkeindustri. Med innovativ baklysteknologi og Super-LumiNova® sikrer de også enestående lesbarhet under alle lysforhold. Mondaine demonstrerer at eleganse og bærekraft kan forenes, og fortsetter å inspirere med sin tidløse design og engasjement for vår planet.