Mondaine setter standarden

Mondaine setter standarden

Silje Slåen Bruket

|

|

1 min

Tidløse klokker med bærekraftig design
I en verden der mote og trender stadig skifter, er det forfriskende med produkter som motstår tidens tann og beholder sin relevans. Det ledende klokkemerket Mondaine har innsett viktigheten av tidløst design kombinert med bærekraftig produksjon. Deres forpliktelse til å skape klokker som varer i mange år, ikke bare en sesong, gjør dem til en fremtredende aktør i klokkebransjen.


Mondaines visjon strekker seg langt utover raske motetrender. Deres klokker er designet for å være like attraktive i går, i dag og i morgen. Med sitt minimalistiske og elegante utseende appellerer de til de som ønsker å uttrykke sin stil uten å bekymre seg for at klokken skal gå av moten. Ved å fokusere på tidløshet tar Mondaine en bærekraftig tilnærming til design, og reduserer behovet for hyppige utskiftninger og unødvendig forbruk.

Bærekraft


Mondaine fokuserer ikke bare på design, men tar også bærekraft på alvor i produksjonsprosessen. Med et sterkt engasjement for miljøet og ansvarlig ressursbruk, har de iverksatt flere tiltak for å redusere sitt økologiske fotavtrykk. For eksempel har de installert et solcelleanlegg på taket av fabrikken i Biberist, Sveits, som produserer solenergi som dekker opptil 80 % av fabrikkens årlige energibehov. Den resterende energien kommer fra fornybar energi fra et vannkraftverk. Dette bidrar til en betydelig reduksjon av klimagassutslipp og en mer bærekraftig produksjon.

Solenergi, vannkraft og resirkulering


Mondaine tar også ansvar for materialhåndtering. I flere tiår har de konsekvent sortert, samlet inn og resirkulert materialer som papir, papp, batterier, PET-flasker, plast og produksjonsavfall som stål og elektriske deler. Dette langsiktige engasjementet for resirkulering og gjenbruk av materialer er en viktig del av deres bærekraftige praksis.


I tillegg til sitt engasjement for tidløst design og bærekraftig produksjon, jobber Mondaine aktivt for å være en bærekraftig rollemodell i klokkebransjen. De ønsker å inspirere andre klokkeprodusenter til å følge deres eksempel og bidra til en bedre fremtid for kommende generasjoner. Gjennom investering i solenergi, bruk av vannkraft og resirkulering av materialer viser Mondaine hvordan en klokkeprodusent kan integrere bærekraft i alle aspekter av virksomheten.

Mondaine har bevist at tidløse klokker og bærekraftig design kan gå hånd i hånd. Deres engasjement for å skape varige produkter av høy kvalitet, kombinert med deres miljøansvarlige praksis, gjør dem til en ledende aktør innen bærekraftig klokkeproduksjon. Ved å velge en Mondaine-klokke får du ikke bare et stilig og tidløst tilbehør, men også et symbol på bærekraft og et positivt bidrag til en mer miljøvennlig fremtid.

EVO-2